Voor mensen die zin in het groen-dieet hebben:
Het is goed om je een week voor het groen-dieet wat voor te bereiden door vegetarisch te eten en wat te matigen met vet en zoet eten, koffie en alcohol
En alvast wat groene recepten:
Pittige erwtensoep
Recept voor uim 2 liter soep. Deze kan 2 a 3 dagen in de koelkast bewaard worden.
2 grote uien gesnipperd, 3 tenen knoflook fijngesneden, 1 el komijnzaad 4 laurierbladen, 1 el gember gerasp of fijngesneden, 1 groene peper, 3 el olijfolie 250 gram spliterwten, 1 koolrabi, 1 kop fijngesneden bleekselderij
verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem, en laat daarin de uitjes met de knoflook, het komijnzaad en de gember glazig worden.
Voeg nu de groene peper zonder zaadjes toe. De peper door het mengels roeren en 3 minuten mee laten smoren. Voeg 2 liter water, de spliterwten en de zout toe. De soep aan de kook brengen en daarna de splitersten gaar laten worden in 45 minuten.
Daarna de in blokjes gesneden koolrabi en bleekselderij toevoegen en 5 minuetn mee laten sudderen tot ze bijtgaar zijn.
Tot slot de als de soep naar wens op smaak is gebracht de kleingesneden prei toevoegen zodat deze nog knapperig is.
Kiemensalade
vier porties
1 pak gemengede kiemen (sterrekers, alfalfa, fenegriek, radijs, of mungbonen kiemen.
Dressing: 1 el olijfolie, scheutje tamari, uitgeperst teentje knoflook naar smaak
Sperziebonen-doperwtensalade
4 porties
250 gram verse sperziebonen, 250 gram doperwten uit een blik, uitgelekt gewicht, een halve krop ijsbergsla, een halve ui aan ringen gesneden.
dressing: kop olijfolie, 4 tenen knoflook, gemalen zwarte peper naar smaak, sap van een halve uitgeperste citroen, zout naar smaak (dressing voor meerdere keren)
kook de sperziebonen in 15 min. gaar (stomen is ook erg gezond en veel lekkerder), laat de doperwtjes uitlekken, snij de ui in ringen en de sla in dunne reepjes.
Dressing: Vul een schaaltje met de olijfolie, voeg hier de uitgeperste knoflooktenen aan toe, de gemalen peper, zout en het sap van de citroen. Vermeng de ingredienten goed, schep alles door elkaar en eet het warm of koud.
Verder nog een klein boodschappenlijstje:
Specerijen: foelie, garag massala, kardemonpeulen, laurierblad, pepers, nootmuskaat, komijnzaad, kurkuma (geelwortel), mierikswortel, wasabi poeder, zwarte peper
wortel 3 eenheid: ui, knoflook, gember
Bindmiddel: arrowroot poeder
Kruiden:
basilicum, bieslook, bonenkruid, koriander enzovoort
olieen, tamari (soyasaus) appelazijn, groene olijven, groentenbouillon, ghee (geklaarde boter)
Mail of bel me gerust als je vragen hebt.
Sat nam, Lineke
Nelleke zegt
Hoi Lineke,
Die pittige soep heb ik gisteren gemaakt en is inderdaad heerlijk!
Ik had er een spinazie-rucolasalade bijgemaakt, ook lekker met basilicumpasta en olijven.
Groet,
Nelleke